Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Educaţiei din India nu crede în teoria evoluţiei

Ministrul Educaţiei din India nu crede în teoria evoluţiei

Ministrul Educaţiei din India, Satyapal Singh, a fost condamnat de către oamenii de ştiinţă pentru că a solicitat ca teoria evoluţiei să fie scoasă din programa şcoalară, deoarece nimeni “nu a văzut o maimuţă care să se transforme în om”, scrie The Guardian.

Ministrul Satyapal Singh şi-a susţinut comentariile luni, afirmând că ministerul său este gata să găzduiască o conferinţă internaţională unde “oamenii de ştiinţă pot veni să spună unde se situează în legătură cu această problemă”.  

“Am o listă cu 10 sau 15 oameni de ştiinţă grozavi care au afirmat că nu există  nicio dovadă care să demonstreze că teoria evoluţiei este corectă”,  a spus Singh unei mulţimi la universitatea din statul Assam, adăugând faptul că Albert Einstein a fost de acord că teoria “nu este ştiinţifică”.

Singh, care are o diplomă postuniversitară în chimie de la Universitatea din Delhi, a afirmat că vorbeşte în calitate de “om de ştiinţă”.

“Teoria lui Darwin este greşită din punct de vedere ştiinţific”, a spus acesta în weekend. “Este nevoie de o schimbare în programa şcolilor şi liceelor. De când omul este pe pământ, a fost întotdeauna un om. Nimeni, inclusiv strămoşii noştri, în scris sau oral, nu au afirmat că au văzut o maimuţă transformându-se în om”, a mai adăugat Ministrul Educaţiei.

Peste 2000 de oameni de ştiinţă din India au semnat o petiţie prin care au afirmat că remarcile lui Singh sunt simpliste, înşelătoare şi lipsite de orice bază ştiinţifică.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri