Jurnalul.ro Ştiri Locale Misiune nocturnă pentru salvarea unor turiști blocați pe munte. O tânără a fost evacuată pe targă

Misiune nocturnă pentru salvarea unor turiști blocați pe munte. O tânără a fost evacuată pe targă

de Redacția Jurnalul    |   

Jandarmii și salvamontiștii din Argeș au intervenit toată noaptea pentru a salva trei turiști blocați pe un munte. O tânără a fost evacuată cu ajutorul unei tărgi deoarece era accidentată la un picior.

Acțiunea de salvare extrem de dificilă a fost realizată de jandarmii montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș. Potrivit Jandarmeriei „aproximativ 12 ore pe timp de noapte, cu suplimentare de efective, a durat intervenția jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr pentru salvarea și coborârea unui grup de turiști blocați în zona Padina Lăncii”.

Misiunea a început în urma unui apel la 112.

„Apelul la 112 a venit puțin după ora 18 și anunța că un grup de 3 tineri se află blocați pe un traseu montan într-o zonă nemarcată și nu mai pot înainta. Doi jandarmi montani împreună cu 2 lucrători de la Salvamont Argeș au început urcarea spre tineri, însă, când au ajuns au constatat că una dintre persoane are glezna luxată, neputându-se deplasa. O altă echipă de jandarmi montani și salvamontiști a fost direcționată în miez de noapte pentru a o coborî pe tânără cu o targă”, au relatat jandarmii.

Acțiunea s-a încheiat duminică, în jurul orei 6.00, toate cele trei persoane fiind coborâte în siguranță de pe munte.

ISU Argeș

Subiecte în articol: isu arges salvamont arges
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri