Jurnalul.ro Ştiri Educatie Modificări importante în acordarea burselor școlare: noile reguli și termene pentru anul școlar 2024-2025

Modificări importante în acordarea burselor școlare: noile reguli și termene pentru anul școlar 2024-2025

de Redacția Jurnalul    |   

Începând din anul școlar 2024-2025, guvernul a introdus schimbări semnificative în metodologia de acordare a burselor școlare, atât în ceea ce privește calendarul plăților, cât și tipurile de burse disponibile pentru elevi.

Conform noilor reglementări, bursele vor fi virate pe carduri în data de 20 a fiecărei luni, spre deosebire de data anterioară, de 15. Dacă această zi cade într-o sărbătoare legală sau o zi liberă, plata se va efectua în ziua lucrătoare precedentă. Primul termen pentru virarea banilor aferenți lunilor septembrie și octombrie este 20 noiembrie 2024.

O noutate majoră este introducerea bursei de reziliență, destinată elevilor cu medii între 7,00 și 9,50, pragul necesar pentru obținerea bursei de merit. În total, 30% dintre elevii unei clase vor beneficia de burse de merit și reziliență, iar dacă numărul celor cu medii de peste 9,50 depășește acest procent, lista va fi extinsă pentru a include toți elevii eligibili.

O altă modificare esențială prevede că elevii din învățământul profesional și dual care au câștigat premii la etapele județene ale olimpiadelor școlare recunoscute de Ministerul Educației vor avea, de asemenea, dreptul la burse de merit și reziliență potrivit Rador Radio România.

Cuantumurile minime ale burselor sunt stabilite astfel: 450 lei pentru bursa de merit, 300 lei pentru bursele de reziliență, sociale sau tehnologice, iar bursa pentru mamele minore va fi de 700 lei pe lună.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri