Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mohamed Salah ratează un penalty și Egiptul pierde calificarea la Cupa Mondială

Mohamed Salah ratează un penalty și Egiptul pierde calificarea la Cupa Mondială

Mohamed Salah a ratat o lovitură de pedeapsă vitală, iar reprezentativa Egiptul a irosit șansa să se califice la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar.

Superstarul lui Liverpool a șutat peste transversală la loviturile de departajare, fiind unul dintre cei trei jucători egipteni care au ratat de la punctul cu var, în confruntarea din play-off-ul african de calificare la Cupa Mondială, jucat împotriva Senegalului, în care a strălucit colegul său Sadio Mane.

Acesta a calificat naționala Senegalului, marcând lovitura de pedeapsă decisivă.

Egiptul avea un avantaj de 1-0 în întâlnirea din manșa secundă de pe Stade Me Abdoulaye Wade, dar acesta a fost anulat de Senegal după doar patru minute. Boulaye Dia a profitat de o apărare neglijentă, la o fază fixă, la începutul meciului, pentru a marca.

Senegalul a dominat restul timpului regulamentar și prelungirile, trimițând 25 de șuturi la poartă, în timp ce Egiptul a reușit doar cinci în 120 de minute de fotbal.

Loviturile de departajare au debutat cu primele 4 execuții ratate, printre ele numărându-se și cea a lui Salah. Colegul de la Liverpool al egipteanului, Sadio Mane, a executat și transformat lovitura decisivă, trimițând Senegalul la a treia sa Cupă Mondială FIFA din istorie.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Mohamed Salah
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri