Jurnalul.ro Ştiri Externe Motivul pentru care Donald Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

Motivul pentru care Donald Trump vrea să extindă arsenalul nuclear al SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Reuters, că intenţionează să extindă arsenalul nuclear al SUA pentru a se asigura că este "superior", apreciind totodată că Statele Unite au rămas în urmă în sfera armamentului nuclear.

În interviul pentru agenţia Reuters, Trump s-a plâns că desfăşurarea de către Rusia a unei rachete de croazieră încalcă tratatul privind controlul armamentelor şi a declarat că va aborda acest subiect cu preşedintele rus Vladimir Putin când şi dacă se vor întâlni.

Totodată, Donald Trump şi-a exprimat opinia că, "dacă ar vrea", China ar putea rezolva "foarte uşor" provocarea la adresa securităţii naţionale pe care o reprezintă Coreea de Nord, şi a pus presiune pe Beijing, ca să exercite o mai mare influenţă pentru a îngrădi acţiunile tot mai belicoase ale Phenianului.

Preşedintele american s-a declarat "foarte furios" cu privire la testele cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord şi a anunţat că printre numeroasele opţiuni pe care le are în vedere se numără şi accelerarea construcţiei unui sistem de apărare antirachetă pentru aliaţii SUA, Japonia şi Coreea de Sud.

Sursa - AGERPRES

Subiecte în articol: donald trump trump arsenal nuclear sua america
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri