Jurnalul.ro Sport Nadal se declară pregătit pentru Roland Garros în ciuda problemelor de sănătate

Nadal se declară pregătit pentru Roland Garros în ciuda problemelor de sănătate

Rafael Nadal a încercat să calmeze îngrijorările legate de problemele sale de sănătate înaintea Openului Franței, postând o fotografie cu el antrenându-se la academia sa din Mallorca cu textul: „Ne vedem miercuri, la Paris".

Spaniolul, de 13 ori campion la Roland Garros, declarase săptămâna trecută că antrenamentele zilnice reprezintă o provocare și că va lua un medic cu el la Paris, după ce o accidentare cronică la picior s-a acutizat în timpul înfrângerii cu Denis Shapovalov la Openul Italiei.

Nadal, în vârstă de 35 de ani, care a revenit recent în circuit, după o fractură de stres la coaste, s-a chinuit spre finalul meciului cu canadianul, fiind învins cu 1-6, 7-5, 6-2 în optimi.

Dar numărul cinci mondial pare pregătit de o nouă tentativă de a obține un titlu de Grand Slam pe suprafața sa preferată, după ce a câștigat cel de-al 21-lea turneu major la Australian Open la începutul acestui an.

Această victorie a urmat unui 2021 dificil, în timpul căruia a ratat Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo și Openul Statelor Unite.

Nadal va încerca să recupereze titlul la Paris, după ce anul trecut a suferit o înfrângere în semifinală în fața lui Novak Djokovic, doar a treia înfrângere din carieră la Roland Garros

Subiecte în articol: rafael nadal
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri