Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan a propus Ministerului Educației preluarea de către Primăria Capitalei a cluburilor școlare și a celor pentru copii

Nicușor Dan a propus Ministerului Educației preluarea de către Primăria Capitalei a cluburilor școlare și a celor pentru copii

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, al finalul unei întâlniri cu președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, că a propus Ministerului Educației preluarea de către instituția pe care o conduce a cluburilor școlare și a celor pentru copii.

„Pentru stimularea sportului de masă, am făcut deja primii paşi, şi am propus Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor pentru copii", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a menționat că a discutat cu președintele FRR despre posibilitatea de a atrage copiii către un stil de viață sănătos, prin sport.

„Împreună cu Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, am vorbit despre sportul de masă şi, mai ales, despre cum reuşim să readucem copiii la un stil de viaţă sănătos, prin mişcare. Împărtăşim opinia că tinerii trebuie să fie mândri că practică un sport nobil, să putem să le aducem aproape valorile puternice pe care rugby-ul îl promovează, munca în echipă, încrederea în colegi, respectul faţă de reguli şi faţă de adversar, dar şi promovarea performanţei", a mai adăugat Nicuşor Dan.

Subiecte în articol: nicusor dan cluburi scolare sport
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri