Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan: Gazon nou, de tip hibrid, pe Arena Naţională; acesta este la standardele impuse de UEFA

Nicuşor Dan: Gazon nou, de tip hibrid, pe Arena Naţională; acesta este la standardele impuse de UEFA

de Redacția Jurnalul    |   

Un gazon nou, de tip hibrid, va fi instalat pe Arena Naţională, informează primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Este vorba despre un gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, scrie edilul general, pe Facebook.


"Schimbăm gazonul de pe Arena Naţională. Săptămâna aceasta am început înlocuirea suprafeţei de joc cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA. Astfel, meciurile din campionatul intern şi cupele europene vor putea fi jucate la cel mai înalt nivel. Soluţia tehnică aleasă presupune instalarea unui gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm şi este superioară din punct de vedere tehnic faţă de cea a carpetei hibride. Datorită acesteia, următoarea înlocuire de gazon va fi mai uşoară şi nu va afecta infrastructura terenului", precizează Nicuşor Dan.

Costurile pentru înlocuirea gazonului sunt suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay şi Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Naţională, se mai arată în postare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri