Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă migranţi ilegali şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Bulgaria

Nouă migranţi ilegali şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Bulgaria

Noua migranţi ilegali afgani şi pakistanezi şi-au pierdut viaţa şi alţi nouă au fost răniţi într-un accident rutier pe o şosea în Bulgaria duminică în zori, a anunţat poliţia locală, citată de France Presse. 

Şoferul microbuzului la bordul căruia ei se aflau - un bulgar în vârstă de 16 ani şi care nu avea permis de conducere - a murit şi el în urma accidentului, produs pe o autostradă în apropiere de oraşul Pazardjik (sau Sârniţa, în sud-vest). 

Vehiculul transporta migranţi ilegali fără acte de identitate, iar supravieţuitorii accidentului s-au prezentat ca rezidenţi afgani şi pakistanezi, potrivit poliţiei bulgare. 

Vecină cu Turcia, Bulgaria este situată pe ruta terestră a migranţilor spre Europa Occidentală. Fluxul de migranţi a scăzut în mod semnificativ în acest an - conform autorităţilor de la Sofia - aproape întreaga graniţă bulgaro-turcă fiind protejata de un gard de sârmă ghimpată. 

Aproximativ 2.400 de solicitanţi de azil se află în taberele de refugiaţi gestionate de către autorităţi, indică AFP. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri