Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Oamenii de stiinta sunt speriati de ceea ce ar putea urma!

Oamenii de stiinta sunt speriati de ceea ce ar putea urma!

Oamenii de stiinta anunta o posibila rasturnare a polilor magnetici ai Pamantului, vorbind cu ingrijorare despre dezastrele declansate de acest fenomen, scrie Daily Mail.

 

Geofizicianul american Daniel Baker, de la Universitatea Colorado, si-a expus teoria intr-un articol publicat in Undark Magazine. In opinia lui, in ultimi 200 de ani, campul magnetis al planetei noastre a slabit cu 15%, ceea ce ar putea indica o apropiata inversare geomagnetica.

La randul sau, geofizicianul Richard Holme, de la Universitatea Liverpool, a declarat ca acest fenomen de inversare a polilor provoaca puternice devieri de functionare a sistemelor electrice din intreaga lume.

Potrivit oamenilor de stiinta, inversarea polilor Pamantului dureaza cateva mii de ani si conduce la o slabire drastica, dar de scurta durata, a campului magnetic al Terrei. Ca atare, radiatiile cosmice, daunatoare organismelor vii, ating suprafata planetei. O serie de cercetatori sunt de parere ca aceasta inversiune are un caracter intamplator, nu periodic.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri