Jurnalul.ro Cultură Teatru OPEN CALL pentru regizori |creart/Teatrelli lansează provocarea montării unui spectacol-laborator

OPEN CALL pentru regizori |creart/Teatrelli lansează provocarea montării unui spectacol-laborator

de Magdalena Popa Buluc    |   

Teatrelli își deschide porțile pentru regizorii români de toate vârstele și lansează un OPEN CALL pentru montarea unui spectacol cu structură de laborator, perioada de înscriere fiind programată în intervalul 2 august -5 septembrie 2021. Provocarea urmează linia dezvoltată de creartpentru a transforma spațiul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, și de a oferi, în egală măsură, cât mai multe oportunități artiștilor autohtoni  de a putea concepe, implementa și oferi viziuni artistice inovatoare.

OPEN CALL-ul lansat de Teatrelli esteo propunere deschisă la experiment, regizorii care doresc să se înscrie și să participe fiind invitați să integreze într-o producție de teatru /dans sau performance corporal un limbaj care provine dintr-o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului (spre exemplu, cinematografie, arte vizuale ș.a.) sau tehnologie, sociologie etc.

Propunerea selectată urmează a fi montată în stagiunea 2021/2022 și va intra în repertoriul Teatrelli, ca producție creart/Teatrelli. Este garantat un minim de 15 reprezentații jucate. Selecția candidaților va fi realizată de către un juriuformat din: profesorul, cercetătorul și criticul de teatru Octavian Saiu, cu o vastă experiență deopotrivă națională și internațională, precum și doi dintre cei mai relevanți artiști și specialiști din zona experimentală a teatrului românesc – Radu Nica, regizor și conferențiar la Facultatea de Teatru şi Film/UBB Cluj-Napoca, și Cristian Ban, regizor și membru fondator al #Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca. În procesul de jurizare li se alătură Roxana Lăpădat – director artistic Teatrelli.

Înscrierile se pot face până pe 5 septembrie 2021 (inclusiv), iar propunerea selectată va fianunțată în data de 23 septembrie 2021.

Pentru înscriere sunt necesare: un self-tape cu o durată de maxim 10 minute, în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării și interesului față de tema/limbajul propus, cum dorește să implementeze acest limbaj în spectacol și cum va decurge etapa de laborator,  în ce măsură a mai abordat tema sau limbajul propus în alte proiecte; un mood board care să ofere juriului o imagine asupra direcției în care se va dezvolta estetica spectacolului (un sunt necesare schițe scenografice); descrierea conceptului regizoral și o prezentare succintă a membrilor echipei de creație; CV-ul regizorului/echipei.

 

Materialele vor fi transmise pe adresa de e-mail teatrelli@creart.ro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri