Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, întâlnire cu reprezentanți din Energie

Orban, întâlnire cu reprezentanți din Energie

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanți din FederațiaAsociațiilor Companiilor de Utilități din Energie. El a precizat că guvernul pe care l-a condus a alocat fonduri prin POIM, iar actualul guvern va deschide apeluri pe exercițiul financiar 2021-2027.

Orban a spus că sectorul energetic este de o importanță majoră pentru economia națională, iar dezvoltarea, extinderea rețelelor de gaze, precum și distribuția de gaze naturale sunt tratate cu prioritate.

Potrivit liderului PNL, anul trecut, guvernul pe care l-a condus a alocat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), un miliard de euro pentru extinderea rețelei de gaz din România.

„Primul apel de 200 milioane euro al acestui program, ce susține comunitățile locale în finanțarea proiectelor de investiții de înființare de distribuții de gaz, a avut deja loc în luna decembrie”, susține președintele Camerei Deputaților.

Orban afirmă că Guvernul actual va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exercițiul financiar 2021-2027.

Subiecte în articol: Ludovic Orban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri