Este o rețetă savuroasă, sățioasă și foarte ușor de preparat.
INGREDIENTE
-
6 felii mari de pâine
-
6 linguri de ulei de măsline
-
6 roșii mari, foarte coapte
-
1⁄2 castravete de seră
-
1⁄2 ceapă roșie
-
2 linguri de oțet (de 3-6 grade)
-
1 mână de măsline
-
Busuioc proaspăt
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați pâinea în cuburi potrivit de mari. Încingeți 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți cuburile de pâine până devin aurii.
- Tăiați roșiile și castraveții în felii mai groase, iar ceapa solzișori.
- Puneți pâinea într-un castron încăpător, apoi roșiile, castraveții și ceapa.
- Condimentați cu sare și piper și stropiți cu oțet și restul de ulei. La final, puneți frunzele de busuioc și măslinele. Poftă bună!
SFATURI
- Această salată se mănâncă imediat. Dacă vreți s-o pregătiți în avans, adăugați ingredientele lichide doar înainte de a o mânca.
- Dacă aveți pâine mai veche de 1-2 zile, folosiți-o în locul crutoanelor. Tot ce aveți de făcut este s-o tăiați și o puneți în castron, o stropiți cu 2-3 linguri de apă rece și o lăsați deoparte 10 minute. Apoi puneți și restul ingredientelor.