Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc călătoreşte în Asia de Sud-Est şi Oceania, cel mai lung voiaj din pontificatul său

Papa Francisc călătoreşte în Asia de Sud-Est şi Oceania, cel mai lung voiaj din pontificatul său

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, pleacă luni într-o călătorie apostolică de 12 zile în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania, o regiune unde Biserica Catolică este în plină expansiune, relatează AFP.

În cadrul celui mai lung şi îndepărtat voiaj din timpul pontificatului său, papa Francisc este aşteptat la Jakarta, capitala Indoneziei (3-6 septembrie), după care se va deplasa în Papua Noua Guinee (6-9 septembrie), Timorul de Est (9-11 septembrie) şi Singapore (11-13 septembrie).

Suveranul pontif va trebui să facă faţă unui program încărcat: 32.000 de kilometri cu avionul, circa 15 discursuri, liturghii gigantice şi un decalaj orar de până la opt ore.

Prevăzut iniţial pentru 2020, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19, acest voiaj va fi un test pentru Jorge Bergoglio, numele de mirean al papei Francisc, care nu a mai călătorit de aproape un an.

Francisc, care se deplasează într-un fotoliu rulant sau cu ajutorul unui baston, s-a confruntat recent cu probleme de sănătate, printre care o intervenţie chirurgicală abdominală în 2023 şi o gripă care l-a forţat să-şi anuleze o călătorie în Dubai iarna trecută.

Cu toate acestea, suveranul pontif a părut să fie într-o formă bună de sănătate în ultimele săptămâni. Dispozitivul medical preconizat pentru călătorie este acelaşi ca în mod obişnuit, a precizat pentru AFP o sursă de la Vatican.

Dialog interreligios, ecologie, imigraţie, rolul Bisericii în accesul la sănătate şi educaţie, sunt temele principale ale acestui al 45-lea voiaj apostolic în străinătate şi care va avea loc în ţări marcate de puternice contraste religioase, economice şi sociale.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri