Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Paradoxul românesc. Prețul cărnii de miel explodează. 40% din producție se exportă

Paradoxul românesc. Prețul cărnii de miel explodează. 40% din producție se exportă

de Redacția Jurnalul    |   

Prețul cărnii de miel a explodat, în timp ce 40% din producție se exportă.

Motivul se regăsește în faptul că exportul a devenit singura soluţie pentru fermieri care trebuie să-și recupereze investiția. Și asra în timp ce mulți români nu își permit să cumpere carne de miel pentru Paște.

Puterea de cumpărare a românilor când vine vorba de carnea de miel scade din ce în ce mai mult în fiecare an. Nici de Paşte cererile nu mai sunt aşa mari. 

Marii producători aleg să profite de faptul că, în ţările arabe, carnea de miel este extrem de apreciată.

Preţurile mari i-au făcut pe români să renunţe la bucatele tradiţionale din carnea de miel, pregătite pentru masa de paşte. Ei spun că nu li se pare normal ca femierii să exporte carnea.

Cel mai căutat tip de carne este cel de Ţurcană, o rasă mixtă prefereată în țările arabe. 

În preajma Sărbătorilor Pascale prețurile vor crește foarte mult. Anul trecut, în perioada Paștelui, un kilogram de carne de miel a ajuns până la 65 de lei, iar anul acesta prețurile ar putea fi cu 10% mai scumpe.

În 2022, un kilogram de carne de miel se putea cumpăra cu 35 de lei, potrivit antena3CNN.

Subiecte în articol: carne miel miel paste scumpiri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri