Jurnalul.ro Ştiri Observator Părintele Ionuț Butoiu, martor al unui miracol: de la paralizie la mers, prin puterea credinței și a rugăciunii. „Știam că Dumnezeu mă va vindeca, știam că Maica Domnului o să facă o minune cu mine, dar nu mai aveam răbdare”

Părintele Ionuț Butoiu, martor al unui miracol: de la paralizie la mers, prin puterea credinței și a rugăciunii. „Știam că Dumnezeu mă va vindeca, știam că Maica Domnului o să facă o minune cu mine, dar nu mai aveam răbdare”

de Redacția Jurnalul    |   

În mijlocul Săptămânii Mari, o poveste de credință și speranță încălzește inimile credincioșilor. Părintele Ionuț Butoiu a trăit un miracol uluitor, reluând mersul după ce fusese paralizat în urma unui accident tragic.

După un moment de cotitură în viața sa, în care orice speranță părea pierdută, Părintele Ionuț a păstrat o credință neclintită în puterea divină. Cu susținerea a cincizeci de preoți, slujba Sfântului Maslu a adus o rază de lumină în întunericul suferinței sale.

„Am rămas paralizat de la gât în jos, traumatizant. Și îmi aduc aminte un lucru extraordinar, faptul că doamna Ligia a venit la mine, cred că Dumnezeu a trimis-o, într-o perioadă grea. Pentru că, totuși, aveam nădejde mare în Dumnezeu și știam că Dumnezeu mă va vindeca, știam că Maica Domnului o să facă o minune cu mine, dar nu mai aveam răbdare", își începe părintele Ionuț mărturia sa la Antena 3 CNN.

Cu toate prognozele medicale sumbre și cu șanse minime de supraviețuire, Părintele Ionuț a găsit puterea să se ridice dincolo de limitările fizice impuse de accident. „Părinte, să știi că Dumnezeu te-a operat, nu eu!", i-a mărturisit medicul care l-a tratat, subliniind intervenția divină în reușita operației.

Dar miracolul nu s-a oprit aici. Prin participarea la Sfântul Maslu alături de alți 50 de preoți, Părintele Ionuț a cunoscut o nouă etapă în vindecarea sa. „A fost un Sfânt Maslu mai mult plâns decât rugăciune. Știam că mă poate ajuta foarte mult, de aceea am și dorit să mi se facă taina Sfântului Maslu", își amintește el.

Momentul culminant al miracolului a venit în timpul unei simple mese, unde Părintele Ionuț a fost susținut de preoți și familia sa. "M-a luat unul dintre preoți, m-a așezat în capul mesei, un loc onorabil și acolo s-a petrecut prima minune, în văzut tuturor. M-am ridicat în picioare și am spus rugăciunea de sfințire a mesei", împărtășește el cu emoție.

Povestea Părintelui Ionuț Butoiu reprezintă un martor viu al puterii credinței și a rugăciunii, o amintire vie a miracolelor care pot avea loc chiar și în cele mai întunecate momente ale vieții.

Subiecte în articol: Părintele Ionuț Butoiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri