Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru răniți, în atacul cu armă albă din Sydney

Patru răniți, în atacul cu armă albă din Sydney

de Redacția Jurnalul    |   

Patru persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost rănite într-un atac prin înjunghiere în Sydney, duminică, a anunțat poliția, acesta fiind ultimul dintr-o serie de atacuri cu cuțitul în cel mai mare oraș din Australia în acest an, potrivit Reuters.

Un bărbat care a fugit de la fața locului a fost reținut, a precizat poliția într-o declarație. Nu mai există nicio amenințare la adresa populației din Sydney, a declarat ministrul poliției din statul New South Wales, Yasmin Catley.

Poliția a declarat că nimeni nu a fost ucis în atac, care a avut loc după un incident „domestic” într-o mașină care s-a ciocnit cu un alt vehicul în suburbia Engadine din sud.

Atacatorul „era înarmat cu ceea ce credem noi că este un cutter”, a declarat inspectorul de poliție Donald Faulds într-o conferință de presă televizată.

Imaginile aeriene de la fața locului realizate de Australian Broadcasting Corp au arătat două mașini accidentate, izolate cu bandă de poliție.

Sydney, un oraș cu 5 milioane de locuitori, a înregistrat o serie de atacuri cu cuțitul în acest an, ceea ce a determinat guvernul New South Wales să își înăsprească legislația privind cuțitele. În iunie, parlamentul statului a adoptat legi care permit poliției să utilizeze scanere electronice de detectare a metalelor pentru a controla persoanele fără mandat în centrele comerciale, în locurile de desfășurare a activităților sportive și în stațiile de transport public.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: atac arma alba sydney raniti ofiter politie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri