Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele neasigurate, gratuitate la depistarea precoce și tratarea cancerului

Persoanele neasigurate, gratuitate la depistarea precoce și tratarea cancerului

de Redacția Jurnalul    |   

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice şi la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de vineri a Guvernului.

Odată diagnosticaţi cu o formă de cancer, aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie, se arată într-un comunicat al Executivului.

Totodată, persoanele neasigurate vor beneficia de aceleaşi servicii ca persoanele asigurate în vederea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C şi la gravidă virusul HIV.

Hotărârea modifică HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale.

"Actul normativ vizează continuarea implementării Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, modificările aduse vizând asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice şi la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice şi la nivelul asistenţei medicale spitaliceşti. Odată diagnosticaţi cu o formă de cancer, aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie", reiese din comunicat. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri