Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piept de pui cu sos pesto şi chifteluţe de cartofi raşi

Piept de pui cu sos pesto şi chifteluţe de cartofi raşi

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

două piepturi de pui, 3 cartofi, două ouă, două linguri de făină, 50 ml lapte dulce, două linguri de sos pesto, o lămăie, 3 căţei de usturoi, un vărf de cuţit de praf de copt, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se condimentează. Se aşază intr-o tavă cu puţin ulei de măsline, lămăia tăiată felii şi căţeii de usturoi tăiaţi in felii subţiri.

Se adaugă un pahar de apă şi se introduce tava in cuptor. Se coace la foc mediu 25-30 de minute, pănă cănd carnea capătă o culoare aurie.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se presează cu măna intr-o strecurătoare ca să se elimine sucul format, se amestecă bine cu praful de copt, ouăle, laptele dulce, sarea şi piperul.

Se presară făina, pătrunjelul tocat şi se amestecă totul pănă cănd rezultă o compoziţie groasă, curgătoare.

Se incinge ulei intr-o tigaie şi se pune cu o lingură din compoziţie. Se prăjesc chifteluţele pe fiecare parte pănă cănd devin aurii.

 

Se serveşte totul fierbinte, presărat cu sosul de pesto.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri