Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piept de pui pane cu salată de legume

Piept de pui pane cu salată de legume

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

două piepturi de pui, 3 ouă, 200 g pesmet, doi morcovi, o jumătate de ţelină, o jumătate de varză, 200 g maioneză, 50 g miezuri de nucă, 50 ml lapte dulce, sare, piper, ulei, salvie, pudră de nucşoară, castraveţi verzi, mărar

 

1 Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie in felii egale. Intr-un vas se amestecă pesmetul cu puţină sare, piper şi un vărf de cuţit de pudră de nucşoară.

2 Ouăle se bat cu o furculiţă şi se amestecă bine cu laptele dulce, salvie tocată mărunt, sare şi piper. Se trec feliile de carne prin amestecul de lapte şi ouă, apoi prin pesmet.

3 Se prăjesc in ulei incins, avănd grijă să nu se ardă pesmetul, căci capătă un gust amar. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul in exces, apoi se aşază pe un platou.

4 Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.

5 Se amestecă bine cu maioneză, sare şi piper după gust. Se adaugă miezurile de nucă tăiate in bucăţi mai mici şi se serveşte alături de şniţelele de pui.

 

Sfat: Salata de legume se poate inlocui cu o salată de castraveţi verzi cu mărar.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri