Jurnalul.ro Timp liber Ziua pisicilor negre, sărbătorită la Muzeul Antipa

Ziua pisicilor negre, sărbătorită la Muzeul Antipa

de Redacția Jurnalul    |   

Ziua pisicilor negre va fi sărbătorită sâmbătă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală. Bucureștenii sunt invitați să participe la evenimentul organizat în parteneriat cu Asociația TNR, care va include un târg de adopții și mini conferințe.

Ziua pisicilor negre este dedicată promovării adopției și eliminării superstițiilor legate de aceste animale, susținând ideea că fiecare pisică merită iubire și grijă, indiferent de culoarea sa, au transmis organizatorii într-un comunicat, marți. Evenimentul include un târg de adopții, mini conferințe și ateliere dedicate felinelor.

„Deși pe vremuri egiptenii venerau pisicile, indiferent de culoarea lor, iar în Evul Mediu, în multe culturi, pisicile negre erau aducătoare de noroc, bunăstare și fericire, de-a lungul anilor, reputația felinelor închise la culoare a luat o turnură negativă, fiind acuzate de tot ceea ce omul nu își putea explica în mod logic”, au declarat reprezentanții muzeului, care au adăugat că invită publicul la muzeu pentru a demonta toate credințele false legate de aceste animale.

Potrivit Muzeului Antipa, programul activităților va fi următorul:

– 2 mini conferințe de la 11:30 – 12:00, respectiv 13:00 – 13:30 susținute de dr. Alexandru Iftime, unde vizitatorii vor afla cine face parte din marea familie a pisicilor, curiozități despre felinele care trăiesc în sălbăticie, dar și pe lângă casa omului și miturile ce însoțesc aceste animale;

– 11:00 – 11:30: atelier de citit povești despre personaje feline îndrăgite;

– 14:00 – 15:00: Ioana Dedea, profesor și voluntar al asociației TNR le va vorbi copiilor despre empatie, comportament felin și despre acceptare. La sfârșitul întâlnirii cei mici vor desena, colora pisicuțele lor preferate și vor primi o mică surpriză;

– 10:00 – 15:00: vizitatorii vor avea ocazia să admire pe viu câteva pisicuțe negre, iar cei mai norocoși vor putea pleca acasă cu un animăluț de companie.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: pisici muzeu antipa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri