Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei 40 de pompieri români plecaţi în Grecia, pregătiţi să intervină în regiunea Attica

Cei 40 de pompieri români plecaţi în Grecia, pregătiţi să intervină în regiunea Attica

de Redacția Jurnalul    |   

Cei 40 de pompieri şi cele două autospeciale de stingere cu apă pentru intervenţie rapidă au ajuns în baza de operaţii din regiunea Attica şi suplimentează echipajele modulului românesc dislocat anterior în Attica.

Transportul s-a efectuat cu două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române.

"În baza de operaţii au ajuns, în cursul nopţii, şi celelalte două autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, încadrate cu patru pompieri salvatori, care s-au deplasat pe cale terestră, astfel că toate resursele vor fi complet operaţionale, contribuind astfel la intensificarea eforturilor de combatere a incendiilor care ameninţă comunităţile elene", informează Biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Începând cu ora 10,00, componenţii modulelor României vor derula misiuni de patrulare şi de monitorizare a zonelor din localităţile Rafina, Plaka şi Lavrio.

"Integrarea acestor forţe asigură o coordonare eficientă şi o forţă operaţională consolidată în teren, sporind astfel capacitatea de răspuns a României în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene, grav afectate de incendiile înregistrate în această ţară", arată sursa citată.

În perioada 1 august - 15 septembrie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin IGSU, participă cu modulul naţional specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.

 AGERPRES

Subiecte în articol: pompieri Grecia attica autospeciale
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri