Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu frişcă

Prăjitură cu frişcă

Ingrediente: un litru lapte dulce, 250 g făină, 450 g zahăr tos, 5 ouă, 250 ml frişcă, o linguriţă cafea solubilă, un pachet de foietaj, două linguri de pudră de cacao, o conservă de ananas, un vîrf de linguriţă de sare, fructe confiate
 

1) Jumătate din cantitatea de lapte se pune la fiert şi, cînd începe să clocotească, se adaugă restul de lapte în care s-au dizolvat făina şi gălbenuşurile.

2) Se pun sarea, zahărul tos şi se amestecă încontinuu cu un tel ca să nu se lipească crema.

3) Se fierbe pînă cînd capătă aspectul unei creme mai groase, se ia de pe foc, se lasă să se răcească pînă cînd este călduţă, se adaugă frişca şi albuşurile mixate separat.

4) Se amestecă bine cu telul şi se lasă să se răcească complet. Foitajul se dezgheaţă, se presează cu un sucitor, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt şi se introduce în cuptor.

5) Se coace, se însiropează cu sucul de ananas în care s-a dizolvat pudra de cacao şi cafeaua, apoi se pune pe o tavă.

6) Se toarnă deasupra jumătate din cremă, se presară ananasul tăiat cubuleţe, se pune restul de cremă şi se introduce la rece.

 

Sfat: Se serveşte tăiată bucăţi mai mari, decorate cu fructe confiate întregi sau bucăţi mai mici.
 

Băutura: Cafea

Subiecte în articol: Prăjitură cu frişcă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri