Ingrediente: 100 g unt, 300 g făină, două ouă, praf de copt, 80 g zahăr tos, 500 ml lapte, sare, două pliculeţe zahăr vanilinat, mentă verde, un borcan compot de piersici, 200 g coacăze roşii, 100 g migdale, 250 ml sos de ciocolată, frişcă.
Mod de preparare:
1 Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un sfert de linguriţă cu sare până îşi dublează volumul.
2 Se adaugă laptele dulce la temperatura camerei, un pliculeţ cu praf de copt, făina şi 50 g migdale măcinate sau tocate mărunt.
3 Se mixează două minute, se adaugă untul topit şi răcit. Se mixează încă două minute, se încinge o formă de gaufre şi se toarnă compoziţie. Se coace câteva minute, se scoate pe un platou şi se procedează la fel cu restul aluatului.
4 Se pun pe farfurii, se aşază jumătăţi de piersici pe o prăjitură, se acoperă cu altă prăjitură şi se toarnă deasupra sosul de ciocolată.
5 Se presară cu coacăze şi migdale feliate, mentă tocată şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit complet.
Se servesc ca atare sau decorate cu frişcă şi frunze de mentă verde.