Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu pişcoturi

Prăjitură cu pişcoturi

Ingrediente:

1 pachet pişcoturi (400 g), 2 cutii mascarpone (500g), 7 gălbenuşsuri, 250 g zahăr, o fiolă esenţă vanilie, 600 ml frişcă, 2 căni cafea, 100 ml lichior (la alegere).

Preparare:

Prepari cafeaua, iar după ce se răceşte o îndulceşti cu zahăr după gust şi o aromatizezi cu lichior.

Baţi bine gălbenuşurile cu zahăr, ţinându-le pe foc până încep să se spumeze (amesteci continuu). După ce s-au răcit, adaugi mascarpone şi amesteci până la omogenizare.

Crema astfel obţinută o amesteci cu frişca bătută în care ai pus şi esenţa de vanilie. Treci scurt fiecare pişcot prin cafea şi le aşezi pe o tavă formând un postament. Peste el turni 1/2 din crema obţinută, aşezi şi cel de-al doilea rând de pişcoturi însiropate, după care completezi cu crema rămasă.

Faci un decor după preferinţă, cerni cacao deasupra şi dai prăjitura la frigider, 8 ore.

Subiecte în articol: Prăjitură cu pişcoturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri