Jurnalul.ro Sport eXtrasport Premier League va explica deciziile VAR pe rețelele sociale în timpul meciurilor

Premier League va explica deciziile VAR pe rețelele sociale în timpul meciurilor

de Redacția Jurnalul    |   

Premier League speră să reducă frustrarea cu privire la sistemul VAR prin lansarea unui cont de social media care va oferi actualizări și explicații aproape în timp real cu privire la deciziile de arbitraj și operaționale pentru fiecare meci.

Echipele au votat în favoarea menținerii sistemului VAR în luna iunie, în ciuda numărului mare de critici aduse sistemului de arbitraj asistat de tehnologie în sezonul trecut, Wolverhampton Wanderers inițiind o petiție pentru eliminarea acestuia.

„În absența transmiterii audio VAR în direct, deoarece acest lucru nu este permis în fotbal, Centrul de coordonare a meciurilor din Premier League va putea să transmită pe rețelele sociale informații aproape în direct de la VAR Hub în timpul unui meci", a precizat liga într-un comunicat, citat de Reuters.

În plus față de postarea deciziilor de arbitraj, contul X, @PLMatchCentre, va oferi, de asemenea, informații direct de la hub-ul VAR și de la experți în arbitraj, cu scopul de a aduce transparență, a mai precizat liga.

Experții de la PGMOL, organismul de arbitraj al ligii, vor clarifica, de asemenea, legile jocului și vor furniza informații suplimentare și actualizări privind procesele decizionale VAR, atunci când este necesar.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri