Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian anunţă că va continua operaţiunile în Siria

Premierul israelian anunţă că va continua operaţiunile în Siria

Premierul israelian, Benhamin Netanyahu, a anunţat că Israelul îşi va continua operaţiunile în Siria, după ce un avion F-16 a fost doborât în nordul ţării, scrie The Independent.

Avionul de război a fost lovit de focurile antiaeriene siriene, când se întorcea de la bombardarea unor ţinte iraniene, la primele ore ale zilei de sâmbătă – prima pierdere israeliană a unui avion de război de la conflictul din 1982. Membrii echipajului au supravieţuit cu răni minore.

Ca răspuns, Israelul a lansat un al doilea raid feroce, despre care se crede că este cel mai agresiv din acest an, în urma căruia a lovit 12 ţinte militare iraniene şi siriene.

“Ieri am dat lovituri puternice forţelor din Iran şi Siria. Am făcut foarte clar faptul că modul nostru de operare nu s-a schimbat nici mărcar un pic”, a spus Netanyahi în timpul întâlnirii săptămânale a cabinetului său, duminică.

“Vom continua să facem tot ce este necesar pentru a ne proteja suveranitatea şi securitatea”, a mai spus premierul.

Războiul din Siria ajunge la a şaptea aniversatea, iar violenţele din weekend au dovedit că în loc să se îndrepte spre final, situaţia devine mai complicată ca niciodată.

Subiecte în articol: Israel iran siria razboi f-12 bombardare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri