Jurnalul.ro Ştiri Externe Preot acuzat că a invitat o călugăriță să se alăture unui ménage à troi numit  „Sfânta Treime”

Preot acuzat că a invitat o călugăriță să se alăture unui ménage à troi numit  „Sfânta Treime”

de Andreea Tiron    |   

Un cunoscut preot și pictor din biserica catolică este implicat într-un scandal monstru pe fondul informațiilor conform cărora ar fi invitat două călugărițe la un sex în trei.

Potrivit express.co.uk, Marko Ivan Rupnik, cunoscut ca fiind apropiat de Papa Francisc, le-ar fi propus  călugărițelor să ia parte la un act sexual în trei.

Acuzațiile vin după ce una dintre călugărițele pe care le-a abordat l-a raportat mai marilor bisericii.

Informația a apărut duminică în presa italiană, iar călugărița susține că Rupnik a avut acte sexuale cu ea încă de când era virgină, în Slovenia, în anii ’90.

Călugărița a declarat pentru ziarul Domani: „Părintele Marko s-a insinuat încet în lumea mea psihologică și spirituală, exploatând incertitudinile și fragilitatea mea”.

Ea a precizat că preotul i-ar fi cerut ei și unei alte călugărițe să facă sex cu el și că le-a explicat că acest lucru va reproduce relația în trei dintre Duhul Sfânt, Dumnezeu și Isus.

Mai mult, femeia susține că Rupnik a abuzat de „aproape 20” de călugărițe și că toate plângerile au fost ignorate.

Ordinul iezuit din care Marko Ivan Rupnik face parte a reacționat cerând tuturor victimelor să nu se teamă și să vorbească: „Veți fi tratate cu înțelegere și empatie”.

Întregul scandal vine după ce Rupnik a mai fost acuzat recent de abateri sexuale în Slovenia în anii 1990, dar despre care Vaticanul a susținut că în urma investigațiilor recente se aplică termenul de prescripție. 

Papa Francisc l-a primit într-o audiență privată pe Marko Rupnik, în ianuarie 2022.

Rupnik, ale cărui mozaicuri decorează capele din Vatican, era la acel moment restricționat de la slujire în biserică, în urma acuzațiilor de abuz din partea călugărițelor din Slovenia.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri