Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețurile cerealelor scad după revenirea Rusiei în acordul privind exporturile ucrainene

Prețurile cerealelor scad după revenirea Rusiei în acordul privind exporturile ucrainene

Cotațiile grâului s-au redus, astăzi, la nivel global, după ce Rusia a anunțat revenirea în acordul privind exporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră, scrie Reuters.

Cotația grâului, la ora 11.00 GMT, la bursa Chicago Board of Trade (CBOT) a scăzut cu 6%, situându-se la 8,47 dolari/obroc, după ce crescuse la începutul săptămânii ca urmare a retragerii Rusiei din acordurile semnate la Istanbul. 

Cotația grâului în Europa cu livrare în decembrie s-a redus cu 4%, fiind de 343,5 euro/tonă.

Cotația porumbului s-a redus cu 2,3%, ajungând la 6,81 dolari/obroc.

Cotația la soia boabe a scăzut cu 1%, până la 14,33 dolari/obroc.

Rusia s-a întors în acord după ce a primit garanții scrise din partea Kievului că nu va încerca să introducă nave militară pe culoarul destinat livrărilor de cereale. 

Federația Rusă a anunțat, sâmbătă, retragerea din acordul încheiat cu Ucraina, Tucria și ONU, pentru asigurarea unui coridor securizat pe Marea Neagră pentru exporturile de cereale din Ucraina, după ce i-a fost atacată flota din Sevastopol, Crimeea. Moscova acuză Ucraina și Marea Britanie pentru atacuri.





 

Subiecte în articol: grău cereale Rusia ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri