Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Piedone dă lovitura. Consilierul său personal este un fost judecător CCR

Primarul Piedone dă lovitura. Consilierul său personal este un fost judecător CCR

de Ion Alexandru    |   

Unul dintre cei mai cunoscuți judecători ai Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, care și-a încetat, anul trecut, mandatul la instanța de contencios constituțional, îl va consilia pe noul primar umanist al Sectorului 5. Cristian Popescu Piedone va beneficia de consultanța lui Petre Lăzăroiu, pro-bono, în orice problemă juridică a instituției.

Astfel, Cristian Popescu Piedone a confirmat faptul că Petre Lăzăroiu îi este consilier onorific, că va primi un birou în sediul Primăriei Sectorului 5 și că anunțul va deveni unul oficial odată cu depunerea jurământului de preluare a mandatului. „Vor fi mari surprize după ce voi depune jurămânntul”, a mai precizat primarul Sectorului 5, care este, totodată, și șeful campaniei electorale a Partidului Puterii Umaniste pentru alegerile parlamentare.

Petre Lăzăroiu a devenit, în anul 2008, judecător al Curții Constituționale, fiind numit de către fostul președinte Traian Băsescu. Ulterior, Lăzăroiu a devenit ținta „zonelor” apropiate sistemului, după ce, în 2018, a votat pentru obligarea lui Klaus Iohannis de a o demite pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Petre Lăzăroiu a dezvăluit că, în acea perioadă, a fost contactat de actualul judecător CCR Simina Tănăsescu, consilier prezidențial la acel moment, pentru a-l determina să renunțe la mandatul pe care îl avea la Curtea Constituțională.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri