Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul caz de gripă aviară la om fără contact cu animale

Primul caz de gripă aviară la om fără contact cu animale

de Redacția Jurnalul    |   

Pentru prima dată în SUA, o persoană a fost diagnosticată cu gripă aviară fără să fi avut vreun contact cunoscut cu animale.

Totul a început pe 22 august, când un adult din statul Missouri a ajuns la spital cu simptome de gripă. Testele de rutină nu au fost concludente, așa că medicii au cerut analize suplimentare. Rezultatul a fost surprinzător: pacientul avea gripă aviară, nu o simplă gripă sezonieră.

Cazul reprezintă o premieră pentru Statele Unite. Până acum, toate cele 13 cazuri anterioare de gripă aviară la oameni au fost legate direct de contactul cu animale, în special în mediul agricol.

Ceea ce îi îngrijorează pe experți este faptul că virusul, care de obicei afectează păsările, a început să se răspândească și la vaci. Primul caz de acest fel a fost raportat în Texas pe 1 aprilie, fiind o premieră mondială.

Cu toate acestea, autoritățile din Missouri nu au identificat niciun caz de gripă aviară la vacile de lapte din stat, ceea ce face misterioasă originea infecției la acest pacient.

În ciuda acestui caz alarmant, autoritățile sanitare americane dau asigurări că riscul pentru populație „rămâne scăzut".

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: gripa aviara om animale sua diagnostic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri