Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producția industrială a scăzut cu 2,3% în ianuarie 2021

Producția industrială a scăzut cu 2,3% în ianuarie 2021

Producţia industrială a scăzut cu 2,3% ca serie brută și cu 0,9% ca serie ajustată în ianuarie 2021, față de luna anterioară, arată INS.

În industria extractivă diminuarea a fost de 13,7% iar în industria prelucrătoare de 2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la acelaşi nivel.

Producţia industrială a scăzut cu 0,9%, din cauza scăderilor industriei extractive -13,8% şi industriei prelucrătoare -0,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 0,3%.

Producţia industrială, serie brută a fost mai mică faţă de luna anteroară cu 1,1%, din cauza scăderilor în industria extractivă -15,6% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat -1,8%. Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel.

Producţia industrială, serie ajustată, a rămas la acelaşi nivel faţă de luna precedentă. Industria prelucrătoare a crescut cu 1,7%, industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 7,9%, respectiv cu 2%. 

Subiecte în articol: industriie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri