Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza pentru următoarele două săptămâni: Toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade

Prognoza pentru următoarele două săptămâni: Toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade

de Redacția Jurnalul    |   

Meteorologii anunță că vor fi temperaturi ridicate în următoarele două săptămâni, până în 2 septembrie. Toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade.

Banat

În primele două zile temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade. În următoarele trei zile maximele termice vor scădea, media lor se va situa în jurul valorii de 32 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă. În weekend va fi caniculă, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni temperaturile maxime să scadă din nou ușor. În continuare, până la finalul intervalulu de prognoză media meximelor termice va avea variații, în general, între 32 și 36 de grade. Media minimelor termice, va fi apropiată de 20 de grade în primele patru dimineți apoi se vor situa, în marea lor majoritate, între 16 și 19 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Crișana

În primele zile de prognoză vremea se va menține extrem de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de 18...20 de grade. Între 21 și 23 august media va fi mai mică, a maximelor nu va mai trece de 33 de grade, iar ale minimelor va fi de 15...19 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va oscila în general între 31 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 21 august și după data 27 august.

Transilvania

În primele trei zile temperaturile vor fi ridicate, iar media maximelor va fi de 33...35 de grade. Apoi, până în jurul datei de 27 august aceasta va avea variații între 30 și 33 de grade. În zilele care vor urma temperaturile maxime vor fi în medie de 29...32 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în zilele de 22, de 23 august și după data 26 august.

Maramureș

În intervalul 19 - 21 august media maximelor de termperatură va fi de 33...35 de grade, iar a minimelor de 16...18 grade, iar între 22 și 27 august va avea oscilații între 29 și 33 de grade în cazul maximelor și între 14 și 17 grade în cel al minimelor. După această dată nu vor mai fi variații semnificative, maximele vor fi în medie de 30...32 de grade, iar minimele de 15...16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 22 august și după data 27 august.

Moldova

În primele trei zile media maximelor termice va fi ridicată și se va situa între 33...35 de grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea variații între 30 și 34 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în jurul datei de 22 august și după data de 26 august.

Dobrogea

În cele două săptămâni de prognoză vremea se va menține călduroasă, media maximelor termice urmând a atinge valori în general între 31 și 34 de grade. Media minimelor termice va avea variații între 18 și 21 de grade. Manifestări pentru instabilitate atmosferică vor fi posibile după data de 26 august.

Muntenia

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar a minimelor între 17 și 19 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi ușor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33...36 de grade, iar a minimelor de 16...18 grade. Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Oltenia

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar a minimelor între 17 și 20 de grade. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi ușor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33...36 de grade, iar a minimelor de 15...19 grade. Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

La munte

În general, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 25 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în jurul datei de 22 august și după data de 26 august.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: prognoza temperatura toamna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri