Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin oferă asigurări Ungariei privind aprovizionarea cu gaz

Putin oferă asigurări Ungariei privind aprovizionarea cu gaz

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit asigurări, marţi, premierului Ungariei, Viktor Orban, privind aprovizionarea cu gaze, iar liderul de la Budapesta a pledat pentru reducerea tensiunilor din Ucraina, subliniind că niciun lider din Uniunea Europeană nu vrea un conflict.

Vladimir Putin l-a primit marţi la Kremlin pe Viktor Orban. "Anul trecut, Gazprom a semnat două contracte pe termen lung privind aprovizionarea Ungariei cu gaze din Rusia până în 2036, astfel că stabilitatea este asigurată", a declarat Vladimir Putin cu ocazia întâlnirii cu Viktor Orban, potrivit agenţiei Tass.

Liderul de la Kremlin a notat că, în pofida restricţiilor, valoarea schimburilor comerciale dintre Rusia şi Ungaria a crescut cu 30% în ultimul an. "Este un semnal bun. Energia ocupă un rol central în cooperarea noastră", a afirmat Vladimir Putin, menţionând colaborarea în diverse proiecte energetice, inclusiv la Centrala nucleară Paks 2.

La rândul său, Viktor Orban a semnalat intenţia de a cere Rusiei suplimentarea fluxului de gaze şi a salutat faptul că Ungaria cumpără gaz din Rusia la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă.

Viktor Orban a mulţumit Rusiei pentru furnizarea de vaccinuri anticoronavirus şi a precizat că 900.000 de cetăţeni ungari s-au vaccinat cu doze din Rusia.

Referindu-se la vizita în Rusia, Viktor Orban a precizat că "aceasta este şi o misiune de pace". "Noi suntem pregătiţi pentru un acord rezonabil, niciun lider UE nu vrea izbucnirea unui conflict", a subliniat premierul Ungariei, conform site-ului Index.hu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Vladimir Putin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri