Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatarul, "exploatat și abuzat" în rolul de mediator între Israel și Hamas

Qatarul, "exploatat și abuzat" în rolul de mediator între Israel și Hamas

de Redacția Jurnalul    |   

Qatarul afirmă că își reevaluează rolul de mediator între Israel și Hamas, potrivit comentariilor făcute de prim-ministrul statului din Golf.

"Qatarul se află într-un proces de reevaluare completă a rolului său", a declarat premierul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, în cadrul unei conferințe de presă la Doha, potrivit France Presse.

"Există o exploatare și un abuz al rolului Qatarului", a spus el, adăugând că Qatarul a fost victima unor "puncte de vedere" din partea "politicienilor care încearcă să își desfășoare campaniile electorale prin denigrarea statului Qatar".

Qatar, alături de SUA și Egipt, a fost implicat în săptămâni de negocieri menite să asigure un armistițiu în Gaza și eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni deținuți în închisorile israeliene.

Anterior, miercuri, șeicul Mohammed a declarat că negocierile au intrat în impas.

"Trecem printr-o etapă sensibilă, cu unele blocaje, și încercăm pe cât posibil să abordăm aceste blocaje", a declarat acesta.

Qatarul, care a găzduit conducerea politică a Hamas din 2012 cu aprobarea SUA, a respins criticile frecvente la adresa medierii sale din partea Israelului, inclusiv din partea premierului Benjamin Netanyahu.

Marți, ambasada Qatarului la Washington a emis o declarație în care îl mustră pe deputatul democrat Steny Hoyer pentru apelurile sale la Qatar de a exercita presiuni asupra Hamas pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

Premierul a declarat că Doha a "avertizat încă de la începutul acestui război împotriva extinderii cercului conflictului, iar astăzi asistăm la conflicte pe diferite fronturi".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Qatar exploatat abuzat mediator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri