Cumvaplace.ro a gătit acest quiche cu mămăligă și brânzeturi care a ieșit tare bine. Și e și foarte gustos!
INGREDIENTE
-
Mămăligă, rămasă de la masa precedentă
-
400 g mix de brânzeturi (telemea, de vaci, mozzarella, cu mucegaiuri)
-
2 ouă
-
1 lingură de smântână
-
1 mână de frunze de spanac
-
1 ceapă roșie mică
-
1 lingură de ulei/unt
-
1 linguriță de zahăr
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți mămăliga rece în tava rotundă de copt și presați bine cu lingura, astfel încât să formați baza/blatul acestui quiche.
- În uleiul sau untul bine încins, puneți ceapa tăiată în sferturi și zahărul. Caramelizați 2-3 minute, fără să ardeți ceapa.
- Separat, bateți ouăle cu smântâna și brânzeturile date pe răzătoare sau bine sfărâmate.
- Presarăți sare și piper pe blatul de mămăligă. Turnați amestecul de ouă și presărați deasupra felii de ceapă caramelizată și frunze de spanac.
- Dați la cuptorul bine încins, la foc potrivit, până quiche-ul nostru se rumenește frumos deasupra. Este minunat, atât mai avem să vă spunem, și merge perfect cu un vin alb, rece.