Jurnalul.ro Timp liber Culinar Quiche cu mămăligă și brânzeturi

Quiche cu mămăligă și brânzeturi

de Andreea Tiron    |   

Nu știm dacă este o modă sau nu, dar noi am redescoperit mămăliga. Și nu vorbim despre vestita MBS (mămăligă cu brânză și smântână), ci despre faptul că ne inspiră s-o folosim în combinații noi.

Cumvaplace.ro a gătit acest quiche cu mămăligă și brânzeturi care a ieșit tare bine. Și e și foarte gustos!

INGREDIENTE

  • Mămăligă, rămasă de la masa precedentă

  • 400 g mix de brânzeturi (telemea, de vaci, mozzarella, cu mucegaiuri)

  • 2 ouă

  • 1 lingură de smântână

  • 1 mână de frunze de spanac

  • 1 ceapă roșie mică

  • 1 lingură de ulei/unt

  • 1 linguriță de zahăr

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți mămăliga rece în tava rotundă de copt și presați bine cu lingura, astfel încât să formați baza/blatul acestui quiche.
  • În uleiul sau untul bine încins, puneți ceapa tăiată în sferturi și zahărul. Caramelizați 2-3 minute, fără să ardeți ceapa.
  • Separat, bateți ouăle cu smântâna și brânzeturile date pe răzătoare sau bine sfărâmate.
  • Presarăți sare și piper pe blatul de mămăligă. Turnați amestecul de ouă și presărați deasupra felii de ceapă caramelizată și frunze de spanac.
  • Dați la cuptorul bine încins, la foc potrivit, până quiche-ul nostru se rumenește frumos deasupra. Este minunat, atât mai avem să vă spunem, și merge perfect cu un vin alb, rece.
Subiecte în articol: Quiche mamaliga brânzeturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri