Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Rusia anunță încheierea operațiunii de evacuare a locuitorilor din Herson

Război în Ucraina. Rusia anunță încheierea operațiunii de evacuare a locuitorilor din Herson

Rusia anunță încheierea operațiunii de evacuare a civililor din regiunea Herson, scrie AFP. 

Update Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, spune că mulți luptători în Ucraina au fost uciși în urma unui atac de artilerile al forțelor ucrainene, scrie dpa. 

"23 de luptători au murit şi 58 au fost răniţi", a scris acesta peTelegram.

Acest lucru a fost posibil prin faptul că cecenii au postat fotografii pe rețelele sociale, ceea ce a făcut posibilă detectarea poziției lor. 

Karîrov este un puternic susținător al Rusiei, cerând chiar utilizarea armelor nucleare în Ucraina. 

ȘTIRE INIȚIALĂ "Munca pentru organizarea plecării locuitorilor de pe malul stâng al râuluiDnipro spre regiuni sigure din Rusia s-a încheiat. Sunt fericit că cei care doreau să părăsească rapid şi în deplină siguranţă teritoriul bombardat de forţele ucrainene au putut să o facă", a anunțat Serghei Aksionov, conducătorul peninsulei Crimeea, pe Telegram. El a mai postat și o fotografie împreună cu adjunctul administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Kirienko.

Evacuarea locuitorilor din Herson are loc pe fondul contraofensivei ucrainene și pregătirii unei acțiuni de amploare în  zonă, considerată strategică pentru legătura terestră cu Crimeea. 

Totodată, Vladimir Saldo, responsabil rus din regiunea Herson, a anunțat anterior că peste 70.000 de oameni și-au părăsit locuințele. 

Și comandamentul  militar ucrainean a anunțat că are loc evacuarea teritoriului în vederea unei "întăriri a grupării inamice pe partea dreaptă a râului".

Forțele ucrainene acuză Rusia de deportări, în regiunea Herson, anexată oficial de Federația Rusă, împreună cu Donețk, Lugansk și Zaporojie. 
 

Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri