Jurnalul.ro Ştiri Observator Răzvan Jitianu preia conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon pe fondul scandalului de omoruri de la ATI. Cine este noul manager

Răzvan Jitianu preia conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon pe fondul scandalului de omoruri de la ATI. Cine este noul manager

de Redacția Jurnalul    |   

Medicul Răzvan Jitianu, specialist în chirurgie generală și coordonator al Blocului Operator Central, a fost numit manager interimar al Spitalului Sfântul Pantelimon, preluând oficial funcția astăzi. Numirea sa vine într-un moment de criză, după ce mai mulți medici au refuzat această poziție.

Spitalul se află în centrul unui scandal major, după ce au apărut mărturii cutremurătoare legate de moartea unor pacienți. O femeie a declarat că tatăl său, după săptămâni de spitalizare, a fost mutat într-un salon despre care anchetatorii susțin că era destinat pacienților lăsați să moară.

„Iniţial (tatăl femeii - n.r.) a fost în salonul 5, în ultimele 3-4 săptămâni, şi pe data de 16 mai l-am găsit în salonul 7.

Când am ajuns şi l-am văzut, am simţit că ceva nu mai este în regulă. 

Când l-au mutat în salonul 7, eu am simţit că din acel moment l-au tras cumva pe dreapta, adică îşi aştepta cumva sfârşitul, care a şi venit. 

A fost una dintre doctoriţele arestate preventiv. Era foarte blândă, foarte blajină, spunea doar atât, că starea tatălui meu este extrem de gravă. 

Problema principală a tatălui dumneavoastră este această comă, l-am tras pe dreapta şi aşteaptă să moară”, povesteşte femeia că i-ar fi spus doctoriţa.

Ancheta dezvăluie că doctorițele acuzate de omor ar fi redus nu doar dozele de noradrenalină, dar și oxigenul din ventilatoarele pacienților. În următoarele zile, vor fi audiați și alți martori-cheie în dosarul care a zguduit opinia publică.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri