Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, la plângerea împotriva ÎPS Teodosie: E neîntemeiată

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, la plângerea împotriva ÎPS Teodosie: E neîntemeiată

Arhiepiscopia Tomisului consideră că plângerea penală pe numele ÎPS Teodosie este neîntemeiată, pentru că Arhiepiscopul nu poartă răspunderea purtării măștii participanților sau a distanței dintre persoane în timpul slujbelor.

Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că plângerea penală este neîntemeiată deoarece, conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

Reprezentanții bisericii spun că la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

În plus, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Constanța a fost depusă, miercuri, după slujba de Bobotează, o plângere pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, este reclamat pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba oficiată de Bobotează.

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Slujba de Bobotează din Portul Tomis a adunat aproximativ 5.000 de credincioşi și a fost oficiată de ÎPS Teodosie și un sobor de 20 de preoți.

Subiecte în articol: arhiepiscopiei teodosie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri