Jurnalul.ro Fun Record mondial de lectură colectivă stabilit în Mexic

Record mondial de lectură colectivă stabilit în Mexic

Jumătate de milion de elevi de la şcolile secundare din nord-estul Mexicului au stabilit vineri un nou record mondial de lectură colectivă, citind simultan un pasaj din cartea 'México Insurgente', a ziaristului american John Reed, relatează EFE. 

Pasajul cu care elevii au stabilit noul record mondial de lectură colectivă - promovată de campania Read for the Record - a fost extras din capitolul 'El sueńo de Pancho Villa', au informat organizatorii citaţi de EFE. 

La ora locală 11:00 (17.00 GMT), aproximativ 500.000 de copii şi adolescenţi din statele mexicane Durango şi Coahuila şi unii din Ciudad de México s-au coordonat pentru a citi 'El Sueńo de Pancho Villa', a declarat guvernatorul statului Durango, José Rosas Aispuro. 

Marea majoritate a elevilor a participat la lectură din propriile centre şcolare. Însă 4.000 dintre ei au venit tocmai din municipiul Gómez Palacio până în statele Durango şi Coahuila, pentru a stabili acest record. 

Pasajul ales este un text în care John Reed (1887-1920) prezintă ideile revoluţionarului mexican Francisco Villa, care visa la o lume în care să existe mai puţine forţe armate şi mai multe şcoli. 

Ziua lecturii colective a inclus şi o ceremonie de omagiere a ziariştilor Miroslava Breach şi Javier Valdez, asasinaţi amândoi în 2017 de ucigaşi plătiţi de traficanţii de droguri.

AGERPRES

Subiecte în articol: record mondial lectura colectiva mexic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri