Jurnalul.ro Ştiri Politică Rectificarea bugetară, la comisii, pentru modificări. Guvernul amenință cu CCR

Rectificarea bugetară, la comisii, pentru modificări. Guvernul amenință cu CCR

de Ion Alexandru    |   

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis trimiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe. Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, ieri, că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a
elimina articolul din OUG prin care pensiile „au fost diminuate cu 26%”. Acesta susține că „probabil, săptămâna viitoare, vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”.

La sfârșitul lunii trecute, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri