Jurnalul.ro Ştiri Externe Refăcut după gripă, papa Francisc a salutat mulţimea şi a confirmat călătoria în Belgia

Refăcut după gripă, papa Francisc a salutat mulţimea şi a confirmat călătoria în Belgia

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc a susţinut miercuri audienţa sa generală săptămânală din Piaţa Sfântul Petre, la două zile după ce şi-a anulat o serie de întâlniri pe fondul a ceea ce Vaticanul a descris drept o stare gripală uşoară, transmite Reuters.

Suveranul pontif în vârstă de 87 de ani, care a avut probleme de sănătate în ultimii ani, a părut să fie într-o formă bună, deşi a tuşit uşor de câteva ori în timp ce a vorbit.

Vaticanul nu a oferit alte informaţii despre sănătatea papei după ce anunţat luni că acesta a anulat întâlnirile din agenda acelei zile ca precauţie în vederea vizitei pe care urmează să o desfăşoare în Luxemburg şi Belgia începând de joi.

În cadrul audienţei general de miercuri, papa a confirmat planurile de călătorie şi i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru succesul acestor vizite.

Acest turneu, cea de-a 46-a vizită internaţională în calitate de papă, începe la două săptămâni după întoarcerea din solicitantul turneu de 12 zile în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania.

Francisc, care este papă din martie 2013, foloseşte acum în mod regulat un scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi şi de spate. În cursul acestui an a mai anulat întâlniri pe care le avea stabilite la Vatican invocând răceli, gripe şi bronşite.

În călătoria din 2 - 13 septembrie în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi Singapore, papa Francisc a avut un program foarte încărcat, participând la peste 40 de evenimente şi călătorind aproximativ 33.000 de kilometri.

Papa Francisc a deschis audienţa generală de miercuri făcând un tur în jurul mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petre în papamobilul decapotabil şi salutând oamenii, în timp ce o formaţie interpreta variante orchestrale ale unor melodii pop.

În mesajul său adresat pelerinilor, papa a insistat asupra pericolelor ispitei, incluzând aici pornografia online.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri