Jurnalul.ro Timp liber Relatii Tipul de relație care nu va funcționa niciodată, indiferent de situație

Tipul de relație care nu va funcționa niciodată, indiferent de situație

de Andreea Tiron    |   

Din păcate, pentru acest tip de relație nu există niciun viitor.

Deși nu există o rețetă secretă pentru succesul garantat al unei relații, există anumite relații care nu funcționează niciodată și sunt mai predispuse să eșueze decât altele.

Cât de mult contează diferența de vârstă într-o relație? Acesta este cel mai mare indicator al unei relații sortite eșecului, conform unui studiu de 13 ani de la Universitatea din Colorado Boulder.

Conform studiului, cuplurile cu diferențe mari de vârstă sunt mai puțin mulțumite în căsnicie.

Cercetările pe mii de familii australiene arată că partenerii care sunt mai apropiați ca vârstă tind să fie mai aliniați în ceea ce privește dorințele lor de la viață. Lucruri precum copiii, cheltuielile și depășirea problemelor financiare sunt mai bine gestionate de cuplurile care sunt mai apropiate ca vârstă.

Nu este surprinzător că, dintre persoanele chestionate, bărbații cu soții mai tinere erau cei mai fericiți, în timp ce bărbații căsătoriți cu femei mai în vârstă erau cei mai puțin mulțumiți.

Cercetătorii au fost destul de surprinși să descopere că femeile căsătorite cu bărbați mai în vârstă erau cele mai nefericite, în timp ce cele căsătorite cu bărbați mai tineri erau mai mulțumite.
Se pare că, în cazul ambelor genuri, un partener mai tânăr este de preferat. Cu toate acestea, cei care erau cel mai apropiați ca vârstă erau cei mai fericiți.

„Dacă priviți căsătoriile pe termen lung, oamenii căsătoriți cu un soț mult mai în vârstă sau mai tânăr tind să aibă scăderi mai mari ale satisfacției maritale comparativ cu cei care sunt de vârstă similară”, spune McKinnish într-un podcast de la Universitatea Boulder.

Pentru relațiile de lungă durată, se pare că, cu cât sunteți mai aproape de vârstă, cu atât mai bine.

Așadar, femeile mai în vârstă care preferă bărbați mai tineri, s-ar putea să vreți să reflectați de două ori.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri