Jurnalul.ro Timp liber Fashion Retailerul britanic Marks & Spencer iese din Rusia. Care sunt costurile retragerii

Retailerul britanic Marks & Spencer iese din Rusia. Care sunt costurile retragerii

Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) a anunțat că va "ieși complet" de pe piața rusă, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, transmite CNN. Totodată, compania și-a întrerupt activitatea în Ucraina.

"M&S este o afacere bazată pe valori; prin urmare, ca urmare a invaziei Ucrainei, am încetat livrările către Rusia la 3 martie 2022", a transmis compania într-un raport privind rezultatele anuale publicat miercuri.

"Ulterior, am luat decizia de a ieși complet din franciza noastră din Rusia și am recunoscut suma de 31 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari) în elementele de ajustare, reprezentând costurile noastre totale de ieșire din Rusia și întreruperea activității în Ucraina."

M&S este cea mai recentă dintr-o serie tot mai mare de companii care au abandonat sau și-au redus operațiunile din Rusia de când aceasta a început invazia în Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, Starbucks a declarat că "a luat decizia de a ieși și de a nu mai avea o prezență de marcă pe piață", după ce anterior și-a întrerupt operațiunile și a oprit livrările de produse în Rusia.

Și McDonald's a declarat că își vinde activitatea din Rusia după ce a funcționat timp de peste 30 de ani în regiune.

Subiecte în articol: marks&spencer
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri