Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă: Baclavale

Rețetă: Baclavale

Ingrediente

200 g

unt

1 kg

nuci

1 kg

zahăr

1

pachet foi de plăcintă

 

zahăr vanilat

 

coaja de lămâie şi de portocală

 

Sare

 

Mod de preparare:

 

Se scot foile de plăcintă de la rece şi între timp, se pune untul să se topească la foc mic.Nucile, se dau prin mașina de tocat şi se amestecă cu 500 g de zahăr, un praf de sare, zahărul vanilat, 4-5 linguri de apă şi coaja de lămâie. Se amestecă bine până când se formează o pastă şi se lasă câteva minute să se lege.Se pregăteşte o tavă de aragaz care se unge cu puţin unt. Primele trei foi, se ung cu unt topit, apoi se pune crema de nucă şi se acoperă cu celelalte trei foi, care se ung pe rând cu unt, se taie bucăţele potrivite şi se bagă la cuptor.Siropul se formează din 500 g de zahăr, vanilie, 250 ml apă şi coajă de lămâie şi de portocală. După ce s-au copt, se scoate tava şi se toarnă siropul călduţ. Se lasă aproximativ o oră să se însiropeze şi se servesc.Poftă bună!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri