Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
3 vinete, 500 g ciuperci, două cepe, 500 g roşii, o jumătate de ţelină, 100 ml ulei de măsline, sare, piper, busuioc uscat, mărar, o linguriţă de zahăr tos, 50 g capere, două linguri de orez fiert
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ţelina se curăţă de coajă, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune peste ceapă.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt şi se pun intr-un castron.
Se incinge uleiul de măsline intr-o cratiţă, se adaugă ceapa, ţelina, sarea şi piperul.
Se călesc timp de căteva minute, se adaugă vinetele tăiate in felii subţiri şi ciupercile. Se călesc timp de căteva minute la foc iute, se acoperă cu un capac, se micşorează flacăra şi se lasă să scadă apa lăsată de ciuperci.
Se adaugă apoi roşiile, sarea, piperul şi busuiocul uscat după gust. Se adaugă zahărul tos, se mai lasă să fiarbă timp de zece minute la foc mic şi se opreşte focul.
Mărarul se spală, se toacă şi se presară peste măncare.
Cei cărora le place orezul pot pune o cantitate mai mare.