Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari dulceață de nuci verzi

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari dulceață de nuci verzi

de Redacția Jurnalul    |   

Dulceața de nuci verzi este un preparat delicios, care ne aduce aminte de copilărie. 

Pentru a avea un gust perfect trebuie să alegi nuci tinere, să le cureți și să le lași la înmuiat în apă rece, pe care trtebuie să o schimbi des. Se adaugă puțină zeamă de lămâie și se fierbe la foc nimic. 

Rețetă de dulceață de nuci verzi

Ingrediente:

2 kg de nuci verzi (după curăţare, cantitatea va fi de aprox. 1 kg)

1 kg zahăr

100 ml miere de albine (opţional)

0,5 l apă zeamă de la 2-3 lămâi

câteva cuişoare

1 baton de scorţişoară

2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

- curăță nucile de coajă verde, până ajungi la stratul alb.

- pune apoi nucile în apă rece pentru 6-12 ore și schimbă apa de 2-3 ori în acest interval.

- fă un amestec din apă, zahăr, miere şi zeamă de lămâie şi pune pe foc, la foc mare.

- când începe siropul să clocotească, pune nucile şi cuişoarele, scorţişoara şi vanilia.

- ține dulceaţa la foc mic până ce se îngroaşă siropul.

- după ce s-a răcit dulceaţa, această poate fi pusă în borcane, potrivit spynews.ro.

 

Subiecte în articol: dulceaţa nuci
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri