Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă - Raţă umplută şi glazurată la cuptor

Reţetă - Raţă umplută şi glazurată la cuptor

Pentru această reţetă averm nevoie de o raţă de cel putin 1,6 kg, 2 cepe mari tăiate rondele groase, sare şi piper

Pentru umplutură avem nevoie de:

1 linguri cu ulei de măsline
2 cepe verzi tocate mărunt
1 căţei de usturoi, zdrobiţi
o lingură cu ghimbir ras
1 fir de ţelină apio. tocat mărunt
100 g de prune uscate tocate
1 măr ras
80g de cireşe uscate
80g de nuci prăjite şi tocate mărunt
3 fire de cimbru verde
zeama şi coasa de la o portocală
1 gălbenuş de ou
sare şi piper

Pentru glazură avem nevoie de:

150 ml de gem de portocale
1/2 lingură de scorţişoară
1/2 chilli uscat
sucul de la o jumătate de portocală

Cum procedăm

Încălzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Într-o tigaie mare incălzim uleiul după care adăugăm ceapa şi ţelina, pe care le călim vreo 2-3 minute până se înmoaie după care adăugăm usturoiul şi ghimbirul şi mai călim un minut până aromele se amestecă.

Luăm tigaia de pe foc şi transferăm totul într-un bol în care adăugăm retul ingredientelor pentru umplutură şi amestecăm bine.

Raţa o blanşăm timp de 5 minute în apă fiartă, o scoatem din apă, şi o ştergem cu un prosop să o uscăm după care înţepăm piele din loc în loc cu un băţ de frigărui, asezonăm cu şare şi piper.

Umplem raţa, aşezăm rondelele de ceapă pe grătarul tăvii punem raţa peste stratul de ceapă şi o frigem astfel timp de 20 de minute la cuptor.

După cele 20 de minute reducem focul la 180 de grade şi mai lăsăm raţa la cuptor timp de 30 de minute.

În acest timp ne putem apuca de glazură.

Punem toate ingredientele într-o crăticioară şi încălzim până gemul s-a topit. Cu această glazură ungem raţa şi o mai lăsăm lşa cuptor timp de 5 minute.

Scoatem raţa din cuptor şi o lăsăm să se odihnească timp de 15 minute înainte să ne apucăm să o tăiem.

Se serveşte împreună cu legume de sezon şi cartofi copţi.


Subiecte în articol: rata umpluta si glazurata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri