Ingrediente:
5 ardei coloraţi, 2 cartofi, 1 ceapă mare, 140 gr porumb fiert din conservă, ½ ardei iute, 3 linguri smântână, sare, piper, chili, 3 linguri ulei.
Mod de preparare: Ardeii se aşază în tavă şi se coc la 200 grade Celcius pentru 45 minute, întorcându-i la 10-15 minute. Cartofii se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.
Se curăţă ardeii de coajă şi se taie fâşii, după ce îndepărtaţi cotorul şi seminţele.
Într-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată felii şi ardeiul iute pentru 5 minute, până se înmoaie. Adăugaţi feliile de ardei şi sucul de pe ei şi căliţi încă 3 minute. Adăugaţi sare şi piper.
Adăugaţi porumbul scurs şi cartofii şi lăsaţi 1 minut să se încălzească. Opriţi focul şi adăugaţi smântâna. Amestecaţi până se topeşte şi se formează un sos. Potriviţi de sare şi piper şi adăugaţi chili după gust. (e-retete.ro)