Ingrediente:
3 sfecle roşii, o ceapă,un morcov, un ardei gras, o ţelină, o rădăcină păstârnac, 2-3 linguri oţet, 2-3 coaste afumate de porc, borş acru, pătrunjel verde, foi de dafin, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Se dă sfecla pe răzătoarea mare, apoi se pune la fiert în apă rece cu sare şi oţet. După 15 minute se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoare sau în robotul de bucătărie. Se fierb coastele afumate separat şi se lasă la fiert până se pot dezosa uşor. Când legumele sunt fierte, se pune carnea, se acreşte, se mai dă într-un clocot şi se adaugă pătrunjelul. Se serveşte cu smântână.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană
REŢETA ZILEI: Piept de pui umplut
REŢETA ZILEI: Penne a la Norma